În aceste zile din urmă Satan încearcă din răsputeri să ne distrugă spiritualitatea, iar spiritul lumii este una din principalele lui arme. Însă, pentru a ieşi biruitori împotriva celui rău trebuie să ne împotrivim cu înverşunare spiritului lumii după cum îl numeşte Biblia. Potrivit unui dicţionar de termeni greceşti, cuvântul spirit poate însemna, starea sau influenţa care umple şi domină sufletul fiecăruia. Adversarul lui Dumnezeu foloseşte cu viclenie acest spirit al lumii sau atitudinea ei predominantă pentru a ne submina devoţiunea sfântă.

Isus i-a îndemnat pe primii creştini să caute mai întâi împărăţia sau regatul lui Dumnezeu. Însă spiritul lumii ne-ar putea determina să acordăm o importanţă nepotrivită propriilor noastre interese şi confortului personal.

Dar, cum poate spiritul lumii să ne slăbească vigoarea spirituală? Stimulând dorinţa ochilor şi profitând de egoismul nostru înnăscut. Goana după o viaţă bogată ne va abate în mod inevitabil de la obiectivele spirituale. Într-adevăr acest spirit al lumii ne face să ne simţim dominaţi de dorinţa de a poseda tot ceea ce vedem. Ca să înţelegem mai bine acest lucru haideţi să citim împreună din Cartea Biblica 1 IOAN capitolul 2 versetul 16.

Noi dorim să-i fim plăcuţi lui Iehova de aceea trebuie să fim atenţi ca lumea comercială să nu dezvolte în noi un asemenea spirit. Cei care se lasă ademeniţi se confruntă cu multă durere şi chiar cu ruinare spirituală, lucru consemnat şi în Matei 13:22.

Dacă observăm că vorbim mereu despre lucruri materiale sau despre realizări lumeşti aceasta este o dovadă că inima noastră este împărțită şi că vederea noastră spirituală este slabă. Iniţial pericolul nu constă în faptul de a abandona complet adevărul ci de a-l pune pe un loc secundar. Anii de serviciu fidel precum şi aprecierea pe care o avem faţă de surorile şi fraţii noştri spirituali ne-ar putea amăgi să credem că nu vom abandona niciodată calea adevărului. Nu trebuie să ne încredem în forţele noastre proprii. De aceea este bine să fim vigilenţi şi să ne păstrăm treji din punt de vedere spiritual.

Uneori lumea cucereşte un creştin prin persecuţie brutală dar mult mai des îl otrăveşte încetul cu încetul. Pentru a ne ocroti de viclenia şarpelui trebuie să identificăm, propaganda care vine din lume şi s-o respingem cu fermitate.

Odată ce am identificat gândirea lumească o putem combate umplându- ne mintea şi inima cu învăţătura curată a lui Iehova. Fie ca şi noi să spunem ase-menea regelui David: PSALMUL 25:4,5.

  • by Florin Chitiul