Paradisul spiritual

            De ce înainte de venirea paradisului pământesc trebuie să existe paradisul spiritual ?

 

 

   M.   ---- La studiu am auzit vorbindu-se despre paradisul spiritual. Mi se pare ceva abstract şi greu de înţeles.

 

   A.     ---- Cu ocazia revărsării Spiritului Sfînt la Penticosta, anul 33 e.n., a luat fiinţă ,, noua creaţie’’, fii spirituali ai lui D-zeu sau israeliţii spirituali, naţiunea cărea i-a fost dat Regatul în stăpânire, deoarece ei puteau produce roadele regatului.

Un paradis spiritual a fost atunci instaurat. Din acel moment ei au intrat în el.                                      Ioel  2:3, 21-27

 

       Interesant este textul din  1 Corinteni 3: 9  unde congregaţia este ogorul în cultivare a lui Dumnezeu...

 

   M.    ---- Este clar atunci că israeliţii au întâietate, în calitate de popor ales al  lui  Dumnezeu.

 

A.      ---- E adevărat, acesta a fost cazul până în anul 36 era noastră, când israeliţii au beneficiat de un statut special, privilegiat.

Dar citind Matei 21: 43  vedem că Regatul a fost dat definitiv naţiunilor care produceau  roade corespunzătoare.

 

M.         ---- Ne bucurăm că Iehova s-a îngrijit ca tot timpul să existe un paradis spiritual pe pamânt ca reprezentare a autoritaţii divine.

 

   A.    ---- Lucrurile stau puţin diferit… Paradisul spiritual timpuriu avea să intre în declin odată cu prezisa apostazie, unde clasa omului nelegiuirii, respectiv creştinătatea, avea să submineze adevăratele valori creştine şi conducerea mesianică a acestuia.      2 Tesaloniceni 2 :3

         Aşa cum Adam şi Eva, acum 6 mii de ani, datorită inluenţei nefaste a diavolului au pierdut accesul în paradisul terestru, tot astfel şarpele cel vechi a contribuit din nou şi la pierderea paradisului spiritual. Condiţia paradisului spiritual în care se aflau primii creştini s-a transformat într-un deşert spiritual în care un miliard de oameni pretind că-l slujesc pe Dumnezeu, dar în realitate de-a lungul secolelor au demonstrat prin războaiele şi egoismul lor că vin de la tatăl lor Diavolul. Această stare de pustiire a fost realizată de către lăcustele spirituale reprezentate de Matorii lui Iehova în prezent, care demască condiţia decăzută a creştinătăţii.. Nu există nici un fruct al Regatului lui Dumnezeu…Este o foamete aducătoare de moarte.

 

    M.    ---- Ce se va  întâmpla cu creştinătatea atunci ?

 

A.            ---- Asemenea lui Adam, Eva şi Cain, care au fost condamnaţi să moară înafara paradisului terestru, şi astăzi, creştinătatea va  fi dizolvată înafara paradisului spiritual.

 

M.          ---- Aşadar, restabilirea paradisului spiritual a avut deja loc ?

 

A.          ---- Cu aproximativ  40 de ani înainte de anul 1914,  Iehova a început pregătirea rămăşiţei fiilor Sionului pentru revenirea şi reinstaurarea paradisului spiritual. Deşi spiritualitatea lor era puternică, datorită instalării ca rege mesianic a lui Isus, odată cu izbucnirea primului război mondial, în toamna lui 1914, spiritualitatea Crestinilor a intrat din nou in declin. În 1919, mai marele Cirus, Isus întronat ca rege, a eliberat rămăşiţa unsă din captivitatea Babilonului cel Mare.

       La Cedar Point, rămăşiţa unsă a decretat « epoca de aur » adica a reafirmat cu si mai multă tărie paradisul spiritual instaurat în 1914. Datorită roadelor Spiritului Sfânt, crestinii au început să producă roade ale Regatului, care să îi îndreptăţească să locuiască în acest paradis spiritual.

 

M.          ---- E într-adevăr o minune, o intervenţie divină de putere, reinstaurarea acestui paradis spiritual !

 

    A.    ---- Da, acest paradis a fost şi este într-o continuă extindere luxuriantă în contrast cu seceta spirituală a crestinătăţii.. Extinderea congregaţiilor creştine pe întreg globul în prezent, prin lucrarea nemaiîntâlnintă până acum, de predicare intensă a Regatului lui Dumnezeu, este o introducere a marii transformări de după Armaghedon unde spiritualitatea paradiziacă va înflori până la apogeul ei prin instaurarea concomitentă a paradisului terestru.

  • by Florin Chitiul