20 Martie 2008

Natiunile nu vor putea zadarnici scopul lui Iehova referitor la pamant

 

O – Îmi pare bine ca ai trecut pe aici, tocmai am văzut o emisiune la televizor care a prezentat urmarile dezastruoase ale încălzirii globale datorate poluării. Chiar se preciza ca in următorii 40 de ani temperatura globala se va ridica cu 4 grade… ceea ce va face ca specia umana sa dispară de pe pamant. Crezi ca va fi  nevoie sa ne căutam o alta planeta care sa ne devină cămin, asa cum avanseaza savantii nostrii ?

 

M. Este trist si adevarat ca oamenii au reusit cu tehnologia lor avansata sa fie in egala masura constructivi si distructivi. Recomandat ar fi sa luam in discutie care este opinia creatorului pamantului referitor la acest subiect :

         Mat 6:10 – vedem asadar ca Iehova are un scop cu Pamantul: Acela de a-l aduce in aceeasi stare ca si domeniile ceresti, adica conditii perfecte de viata pentru oameni perfecti.

 

         -Mai mult decat atat, alta privire de ansamblu a viitorului este facuta sub inspiratie de David  in Ps 37:29. Astfel Iehova ne da garantia faptului ca vom locui intotdeauna pe pamant si ca acesta ne va fi o gazda ospitaliera pentru eternitate.

 

O. Nu stiu ce sa zic.. eu cred ca pamantul nu va putea fi locuit oricum, deoarece cu siguranta se va declansa un al trei-lea razboi mondial, a carui iminenta este evidenta. Cine va putea scapa cu viata in urma unui razboi nuclear ?

 

M.  Hai sa lasam din nou Biblia sa raspunda in locul speculatiilor noastre:

Is 40 : 15, 26

-Este foarte adevarat ca oamenii au ajuns in pragul autodistrugerii, motiv pentru care unii sunt terifiaţi. Dar hai sa analizam: Oare Iehova, care a creat cerul care cuprinde miliarde de stele si care la randul lor in interiorul carora activeaza in fiecare secunda prin fisiune nucleara milioane de bombe atomice, ce crezi, El, Creatorul, nu ar putea cu usurinta sa anihileze cateva bombe nucleare minuscule pe care le-ar putea declansa omul, pentru a salva pamantul, creatia sa ? Bineintels ca ar putea. Si nu numai ca ar putea ci o va si face, deoarece el promite in mod oficial si solemn in Ap. 11:17,18 ca el va distruge pe toti cei care incearca sa distruga pamantul inainte ca acestia sa o faca efectiv. Hai sa citim: Ap. 11:17,18.

 

O.   Intr-adevăr este reconfortant sa aflu ca Dumnezeu isi supravegeaza in continuare capodopera creaţiei sale vizibile, pamantul, si ca nu-l abandonează unor chiriaşi iresponsabili cum ar fi oamenii.

 

M. DA, Natiunile nu vor putea zadarnici scopul lui Iehova referitor la pamant, acela de a-l transforma intr-un paradis locuit de oameni perfecti

  • (external edit)