Oamenii la vârsta de 10 ani vorbesc copilării, după alți 10 ani emit filosofii de viata si religioase din postura unor zei, derapări ale exaltării vârstei, iar la 80 de ani propovăduiesc concepte, aforisme si precepte calitativ ușor superioare celor anterioare, dacă nu cumva sunt deja schizoide. Asadar, nu voi citi emanațiile oamenilor inafara titlului informativ, a faptului divers sau chiar a bârfei de șanț.

Nu același lucru se poate vorbi despre cel mai mare OM care a trăit vreodată.

Predestinarea religioasa in sens popular de genul “ce ți-e scris în frunte ți-e pus” sau “e scris in stele” etc, este o problematica abordata artificial prin fuga de responsabilitate, nicidecum din nevoia omului de studiu sau perfectare și înălțare a calității individului.

Super succint, predestinarea, rupta de vraja redusa a 'religionismului' habotnic, a făcut ca omul de azi sa conștientizeze ca, deși nu are fiziologic aripi, își poate face, culoarea propriei pielii rămânând in continuare totusi o medie aproximativa a părinților.

Daca 'firmware-ul' sau 'softul' nostru a fost copiat, modificat și suprascris neglijent de către 2 oameni sub influenta alcoolului, care nu au avut nimic de celebrat cu acea ocazie ci care toată viata lor au trăit sub presiunea patimii băuturii, șansele ca eu sa am acest viciu este de 95%. Lupta împotriva acestui viciu va dura toată viata supraviețuind atât viciu cat și lupta. Ca sa nu îndrăznim sa vorbim despre orientarea noastră sexuala deoarece ne vom pierde complet.

Si ca sa încep primul rătăcirea, pot sigur sa declar ca deși unui tânăr ii place o fata, participarea sa volitiva la procesul de îndrăgostire e aproape nula, liberul arbitru neexistând. Astfel ca unii sunt programați sa placa fete înalte, ații scunde, blonde sau brunete, zvelte sau corpolente. In sfârșit alții prefera băieți, prin extensie același sex, printr-o ciudata dereglare a softului transmis și dinainte discutat, codul genetic. Deoarece știu doar din auzite, nu ma pot pronunța asupra acestui subiect. Ce fenomen aiurea s-a înrădăcinat în Sodoma Gomora și alte cetăți antice, nu-l înțeleg. Orientarea sexuala a lui Isus e clara: «Oricine privește [continuu] o femeie, și-a și satisfăcut fanteziile cu aceasta în inima sa», fin observator :), homosexualitatea nefiind un subiect stringent în societatea iudaica, care era deja guvernata de o lege de fier în privința homosexualității pedepsindu-se cu moartea.

Suntem obișnuiți sa vorbim mult… astfel credem ca vorbirea in sine este o fapta… și facem puțin sau chiar nimic în ameliorarea noastră comportamentala. Ne comparam cu alții și ne place sa ne situam în poziția judecătorului, dacă se poate chiar și a Celui Suprem. Pe măsura ce îmbătrânim suntem tot mai rigizi, intransigenți, și în esența, noi, cei care am fost dintotdeauna, bunii sau răii, și care credem dogmatic ca 'stam bine'.

Sansa noastră este Harul lui Dumnezeu, care e nemărginit și nemărginit de neînțeles.

Cum ziceam, nu avansam ipoteze decât în scop strict educational și de studiu. Astfel ca Dumnezeu nu va fi niciodată blamat pentru ca dormim noi sa o facem, niște copii nerecunoscători ce am putea deveni.

  • Minciuna este forma comportamentului imoral cel mai des întâlnită. Copil de 3 ani sau creștin de 30 de ani, matur declarativ, minte înainte de a apuca sa clipească, și apoi vin părerile de rău etc, uneori scuzele… Mincinoșii nu vor intra în Împărăția lui Dumnezeu alături de idolatrii și adulterii. Imoralitatea este de multe feluri. dar dacă este sa explicam, nu sa scuzam anomaliile comportamentale, da, mediul si genele dau explicații în legătura de ce. Scuza și iertarea aparține lui Iehova, nu ridicam aici problematici capcana.
    • vezi Minciuna prin omisiune cu scopul de a nu pierde pe cineva drag printr-o impresie negativa. Intenție buna, mijloace necinstite.
    • Minciuna, forma de autoapărare
  • Înșelătoria,
    • comportament imoral prin care cineva dorește protejarea celor dragi prin eludarea proiectării realității care au ocazionat o acțiune sau chiar un păcat; apanajul înșelătoriei nr. 1 fiind minciuna. Intenție buna, fapta reprobabila.
    • Înșelarea așteptărilor cuiva neintenționat din dorința curata, fierbinte și arzătoare de a-i plăcea.
    • comisa de cineva cu scopul de a induce intentionat în eroare. Intenție rea, fapta rea.
    • Barfa partenerului de viata, vorbindu-l de rău în lipsa. Forma de înșelătorie prin care cineva își ascunde adevărata identitate, trăiri sau sentimente fata de partener, afișând fățarnic o falsa automulțumire.
  • Comportamentul sexual este dictat de instinctul programat genetic atât la om cat si la animal. La om rațiunea reglementează și ponderează instinctul prin norme, principii si legi. Aceasta nu înseamna insa ca îl suprima ca îl edulcorează.
  • Instinctul de conservare, frica, frica de moarte. Multi bărbați și femei au preferat mai degraba sa moara decat sa renunte la
    • Biblic, Femeile inseala mai mult decât bărbații reacționând emoțional mai degrabă decât rațional, consecință fireasca a deosebirii dintre cele doua universuri care se tot studiază reciproc de vreo 6.000 și ceva de ani.

Nimeni nu deține adevărul absolut.

  • by Florin Chitiul