Diferențe

Aici sunt prezentate diferențele dintre versiunile selectate și versiunea curentă a paginii.

Link către această vizualizare comparativă

ro:blog:dumnezeul_atotputernic [18 March 2019] (curent)
Florin Chitiul creat
Linia 1: Linia 1:
 +===== Dumnezeul Atotputernic vs dumnezeii adjuncți =====
  
 +\_\_\_\_\_\_\_\_Potrivit cronologiei biblice, in 4026 î.e.n. are loc crearea lui Adam, 2370 î.e.n. Potopul, 1943 î.e.n. Legământul cu Avraam, 1513 î.e.n. Exodul din Egipt, 33 e.n., 16 Nisan Isus este înviat, ≈ 96 e.n. Apostolul Ioan scrie ultima carte biblica, Apocalipsa.
 +
 +\_\_\_\_\_\_\_\_In foamea lor de a-și satisface dimensiunea spirituala, oamenilor L-i s-a conferit liberul arbitru de a atribui puteri miraculoase unor entități vizibile sau invizibile, reale sau inventate, oameni sau animale, Eliade fiind unul dintre acești flămânzi. A fost fermecat de tot ce este nou, după cum e firesc, de zeitățile orientului, hinduse printre altle etc. A scris si a făcut-o bine în felul sau. Inspirat? Da, prin scriere si talent, dar o revelaţie divina in cazul acestuia este exclusa, deoarece el însuși se situează în zona mireana, profana a exegezei științifice.
 +
 +\_\_\_\_\_\_\_\_Deci Iahveh s-a descoperit Evreilor, care a devenit poporul Acestuia o bucata de vreme. A fost El inventat odată cu prima sa mențiune, sau are o preexistenţă indefinită și a creat cu adevărat lumea? Dacă putem răspunde am rezolvat problematica Dumnezeului atotputernic,​ a dumnezeilor interimari și adjuncți.
  • de către Florin Chitiul