Vor fi cei drepţi luaţi la cer, iar apoi, după distrugerea celor răi, vor fi readuşi pe pământ

Membrii Noului Ierusalim nu se vor întoarce pe pământ după distrugerea celor rai

 

Am auzit deseori printre religionişti ideea potrivit căreia Israelul si respectiv Ierusalimul actual va ocupa din nou o in graţiile divine, ocupând o poziţie privilegiata in ochii lui Dumnezeu.

--Ba mai mult chiar, ca va fi înălţat la cer, cei răi distruşi-după care se va întoarce din nou pe pământ.

            Dacă ne gândim la Revelaţia 21:2, 3 vom vedea ca aici este vorba despre Ierusalim, unul nou, ce-i drept,  care coboară din cer pregătit ca o mireasa. Ce ar putea reprezenta acest text?

--Să vedem cum suna: Revelaţia 21:2, 3

 

            Cred este clar pentru toata lumea ca Dumnezeu nu va deveni o fiinţa carnala pentru a locui printre noi, oricât de merituoşi am fi…. Pentru cei sceptici insa vom aminti textul din Ex. 33:20 unde Iehova i-a spus lui Moise: „Niciun om nu poate să mă vadă şi să trăiască“.

 

            -Ce deducem insa de aici? Sa recitim textul:

            -De aici deducem ca aşa cum NU ne putem aştepta ca Iehova sa coboare personal pe pământ, tot aşa nici Noul Ierusalim, compus din membri celor 144000, nu vor cobora pe pamant. Nici mirele-rege, Isus Cristos, nu-si va avea cartierul general pe pământ.

 

            Dar în ce sens ar putea atunci Dumnezeu ‘să locuiască împreună cu oamenii’ şi cum ar putea ‘coborî din cer’ Noul Ierusalim?

 

Aici Biblia recurge la o figura de stil, si anume metafora.

            Ce este figura de stil? - Figura de stil este un procedeu artistic sau element al limbajului poetic prin care se modifică înţelesul propriu al unui cuvânt sau construcţia gramaticală uzuală pentru a da o alta dimensiune sau mai multă forţă unei imagini sau expuneri.

            Metafora este figura de stil prin care se trece de la sensul obişnuit, propriu, al unui cuvânt la alt sens, prin intermediul unei analogii sau comparaţii subînţelese.

---Scopul metaforei aici este de a da mai multa forţa şi impact descrierii.

-a locui si a coborî, verbe comune, banale chiar, dar care puse într-un context special dau un sens si o încărcătura emoţionala deosebită. Aşadar, iată o descriere artistică:

-Dumnezeu va locui cu oamenii,

-Noul Ierusalim, oraşul sfânt, va coborî din cer)

Dacă doriţi haideţi să vedem cum face Biblia Cornilescu uz de o alte 2 metafore:

-Geneza 21:1 – Dacă spunem că Ion o vizitează pe Maria, e foarte frumos. Dumnezeu „a vizitat“-o pe Sara, binecuvântând-o cu un fiu la bătrâneţe – e limpede ca aici „vizita” lui este o descriere artistica -a atenţiei speciale- pe care i-a acordat-o Iehova Sarei. Sara a avut un fiu la bătrâneţe! Alte femei nu au avut un fiu nici o data!

-       Exodul 4:31 a) - Dumnezeu „cercetase“ pe poporul său in sensul că - Dumnezeu şi-a îndreptat atenţia“ spre poporul său. Aici verbul a cerceta (sau a studia) este o metafora deoarece redă ideea de a indrepta atenţia spre

 

Cât despre ideea unei deplasări reale prin spaţiu a Noului Ierusalim, Proverbele 2:21 sunt edificatoare:

-   Prov. 2:21, BC: „Căci oamenii drepţi vor locui ţara şi oamenii integri vor rămâne în ea

NW -cei drepţi vor locui pe pământ şi cei ireproşabili vor rămâne pe el, ----Oamenii drepţi vor rămâne pe pământ, nu se vor întoarce din cer!

Concluzie 2 idei:

1: Revelaţia 21:2, 3 vrea să spună că Dumnezeu ‘va vizita’ neamul omenesc sau va fi cu el, acordând omenirii o atenţie specială prin intermediul Noului Ierusalim ceresc. Prin acest Oraş Sfânt, prin intermediul celor 144000 Iehova îi va binecuvânta pe oamenii ascultători.

2. Nici Iehova, nici Regele-mire şi nici mireasa, Noul Ierusalim nu vor coborî literalmente pe pământ

 

NU, Membrii Noului Ierusalim nu se vor întoarce pe pământ după distrugerea celor rai.

  • (external edit)